Provincie Antwerpen

Hof ter Laken

kasteeldomein

In Booischot, ten zuiden van de Grote Nete, ligt dit uitgestrekte kasteeldomein. Haar geschiedenis gaat terug tot de twaalfde eeuw. In het park van 30 hectare pronken een kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, een remise en een boswachterswoning. Deze gebouwen zijn te bereiken via een monumentale dubbele lindendreef. Daarnaast ligt er in het domein ook nog een oude, deels ommuurde boomgaard en staat er verscholen tussen de bomen een kleine boskapel, die vroeger dienst deed als ijskelder. Door haar mooie ligging langs de meanderende Grote Nete en haar prachtige oude beuken en andere eeuwenoude bomen, is dit domein zeker het bezoeken waard.

Rol van Kempens Landschap

Onze organisatie is reeds lange tijd betrokken bij het dossier van Hof ter Laken, dat tot voor kort in handen was van een adellijke familie. In juli 2018 kon Kempens Landschap samen met de gemeente Heist-op-den-Berg het domein effectief veiligstellen! Kempens Landschap nam het domein in erfpacht en de gemeente kocht het daarna over van de familie De Gruben. 

 

Hofdreef, Heist-op-den-Berg

Het domein is toegankelijk voor wandelaars (het gehele domein) en fietsers (de hoofddreef). 

 

Het domein is toegankelijk voor wandelaars (het gehele domein) en fietsers (de hoofddreef). 

Ontdek de streek met de fiets! De Berg- en Neteroute brengt je onder andere langs het domein van Hof ter Laken: https://www.heist-op-den-berg.be/berg-en-neteroute