Provincie Antwerpen

Hof ter Linden

Statig landgoed

Het kasteel ‘Hof ter Linden’ met bijbehorende koetshuizen werd door de adellijke familie de Neuf opgetrokken in 1773. Het complex is een prachtig voorbeeld van de neoclassicistische bouwstijl. Vooral het kasteel heeft nog een zeer mooi bewaard interieur.

De gebouwen staan in een 50 ha groot parkdomein waar je steeds kan komen wandelen en fietsen. Je betreedt het domein langs een toegangsdreef met monumentale lindebomen. In het park achter de gebouwen vind je een vijver met prieel, graslanden en eeuwenoude bossen. Het kasteelpark wordt omgeven door landbouwgronden, waarin paden liggen die het geheel verbinden met Fort 5: perfect voor een lange wandeling in de Zuidrand van Antwerpen.

In het westelijk koetshuis kan je iets drinken of eten in Brasserie Hof ter Linden

In de voormalige stallen serveert topchef Njegos Kalicanin kraakverse en eerlijke gerechten in restaurant Stable.

Rol van vzw Kempens Landschap

Sinds 2012 is onze organisatie eigenaar van het kasteeldomein samen met de gemeente Edegem en het Agentschap voor Natuur en Bos. Kempens Landschap speelt daarbij een belangrijke rol in de opwaardering van het domein en coördineert heel wat projecten die dit realiseren.

Tussen 2016 en 2018 restaureerden de eigenaars de koetshuizen, het hekwerk, de verhardingen en zorgden ze voor hedendaagse nutsvoorzieningen. Dit gebeurde enerzijds met belangrijke financiële steun vanuit het Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed, en anderzijds vanuit Europa en de provincie Antwerpen binnen het Interreg project DEMI MORE. Het kasteel is eerstkomend aan de beurt voor een grondige restauratie.

Het westelijk koetshuis is sinds 2018 in gebruik als brasserie, een jaar later opende in het oostelijk koetshuis restaurant Stable. Na de restauratie zal het kasteel dienst doen als B&B, eventruimte en businessclub. Verder stelde Kempens Landschap een visie op voor het duurzaam beheer van het omliggende park en bosgebied. Stap voor stap wordt dit gebied dan ook ingericht zodat iedereen er van kan genieten.

Meer informatie over DEMI MORE op maakmonumentenduurzaam.eu

Drie Eikenstraat 1, 3, 5
2650 Edegem 

Bereken je route

 

 

Het park is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang 

Brasserie Hof ter Linden 

brasseriehofterlinden.be

T 03 808 03 28 

 

Stable restaurant

W stablerestaurant.be 

T 03 289 50 55

 

Huur kasteel 

Het kasteel kan je als eventlocatie huren.

Alle informatie op www.deneuf.be