Provincie Antwerpen

Kasteelpark Hof ter Borght

Engels kasteelpark

Het kasteeldomein van Hof ter Borght ontstond in de late 18de eeuw. Het kasteel is gebouwd als classicistisch landhuis met een prachtige orangerie, druivenserre, koetshuis en volière. Achter deze beschermde monumenten ligt een al even prachtig kasteelpark. De centrale vijver is aangekleed met een eendenkooi, een eeuwenoud bruggetje in Engelse stijl en een paviljoentje. Rondom de vijver liggen graspartijen en waardevolle bossen met eeuwenoude bomen en een verborgen ijskelder. De ligging naast de mooi meanderende Grote Nete, aan de rand van het Merodegebied, maakt het plaatje compleet. 

Rol van Kempens Landschap 

Het kasteel en het park van Hof ter Borght zijn eigendom van de Luxemburgse firma Immobilière Beaumont, die er in de toekomst een hotel wil starten. Onze organisatie nam samen met de gemeente Hulshout in maart 2016 het kasteelpark in erfpacht voor een termijn van 54 jaar. Sinsdien werkten we reeds heel wat achterstallig beheer weg. Sinds 2020 is het park ook langs de Netedijk toegankelijk over een nieuw aangelegd vlonderpad. In het beheerplan voor Hof ter Borght is de toekomstvisie voor het domein voor de komende 20 jaar opgetekend. Stap voor stap wordt het park zo opgewaardeerd. In 2020 wordt de brug van de centrale vijver gestaureerd. 

Heide 41

2235 Hulshout 

Bereken je route

Te voet kan je het park ook langs een vlonderpad vanf de Netedijk bereiken. 

Toegankelijk voor wandelaars van zonsopgang tot zonsondergang. Volg de aangegeven wandellus.  Het achterliggende bos is niet toegankelijk.