Provincie Antwerpen

Geel-Bel en Volmolen

Stuifduinen troef!

Wandel door een gebied met middeleeuwse roots. Dit landschap ontstond doordat het jarenlang bewerkt en ontgonnen werd door de inwoners van het dorp Bel, de toenmalige structuur is nog steeds zichtbaar. Hier vind je bosgebied met stuifduinen, de zogenaamde Capucienenberg. Hier voelt de harkwesp zich thuis.

In het gebied Volmolen tref je vooral bosgebieden en landbouwvelden aan, afgewisseld door natte zones met vennetjes. Bezoek ook zeker de zogenaamde 'Duivelskuil' in Mol, een eeuwenoud ven van 300 meter lang. 

Rol van Kempens Landschap

Onze organisatie is eigenaar van dit gebied. Verschillende plannen werden opgemaakt om het domein te ontwikkelen. Zo werd het deelgebied van Geel-Bel geselecteerd als een apart project binnen het Landinrichtingsproject 'Grote Nete'. In 2007-2008 en in 2015 werden er dan ook inrichtingswerken uitgevoerd. Zo werden het Torfven in Geel en de Duivelskuil in Mol opgewaardeerd.

Start je wandeling op het kruispunt van Malosewaver en Bel of aan de kerk van Bel

Bereken je route

 

Plan een wandeling doorheen de streek met het wandelnetwerk Kempense Landduinen en start bv. bij knooppunt 55. www.wandelknooppunt.be 

Of stippel een fietstocht uit via http://www.fietsnet.be/