Provincie Antwerpen

Fort Duffel

Militair bouwwerk

Het spoorwegfort van Duffel werd eind negentiende eeuw gebouwd om de spoorlijn Brussel-Antwerpen te verdedigen. Het fort is onderdeel van de buitenste fortengordel rond Antwerpen. Door zijn gemengde bouw van bakstenen muren en betonnen gewelven met een onderaardse gang is het een uniek fort. Nu vind je er een belevingstentoonstelling en een brasserie. Vrijwillige fortgidsen leiden je graag rond doorheen het fort! Elke maand kan je aansluiten bij een ronleiding. Groepen kunnen een rondleiding boeken op een tijdstip naar keuze.

Overwinterplaats voor vleermuizen

Het fort is een ideale overwinterplaats voor vleermuizen. Sommige ruimtes in het fort werden niet gerestaureerd om de natuur en de vleermuizen niet te storen. In de wintermaanden kan je om deze reden niet op het forteiland wandelen. Ook de onderaardse gang wordt dan overgeslagen bij geleide bezoeken. 

Bekijk het fort in 3D en plan je bezoek op www.fortduffel.be!

Rol van Kempens Landschap

Onze organisatie is sinds 2009 eigenaar van het fort.  In minder dan vijf jaar tijd onderging deze militaire erfgoedsite een ware transformatie. Dit dankzij Europese, Vlaamse, provinciale en gemeentelijke middelen. In 2014 opende het fort zijn deuren voor het grote publiek.

In 2016 was het fort van Duffel laureaat voor de Onroerenderfgoedprijs van de Vlaamse Overheid. Bekijk hieronder zeker het filmpje waarin de site voorgesteld wordt. 

Op een boogscheut van het Fort lig Roosendael, een ander interessant domein van Kempens Landschap!

Mechelsebaan 249
2570 Duffel

Er is een kleine parking vooraan het fort 

Openingsuren van het fort, de tentoonstelling en de brasserie:

Maandag gesloten.
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 21.00 uur 
Zaterdag: 11.00 tot 22.00 uur
Zondag: 11.00 tot 21.00 uur.

Toegang tot de tentoonstelling en de omgeving is gratis. 

Brasserie De Krone 

Info en reserveren: 015 69 98 59

http://www.fortduffel.be/nl/brasserie

De rolbrug, de middengang, de belevingstentoonstelling en de brasserie zijn rolstoeltoegankelijk. Er is ook een toegankelijk toilet voorzien. 

Gidsenwerking
Reserveer een rondleiding of vraag informatie via het e-mailadres reservatie@gidsenfortduffel.be

Brasserie
Reserveer telefonisch via het nummer 015 69 98 59

 

Belevingstentoonstelling

Brasserie

Toiletten