Provincie Antwerpen

Geboortebos Borsbeek

Beuken en lindes 

Elk jaar worden kersverse ouders uit Borsbeek uitgenodigd om samen een boom te planten ter ere van hun dochter of zoontje. Voor de meisjes worden twaalf lindes aangeplant, symbool voor elke maand van het jaar. De jongens krijgen dan weer twaalf beuken. De namen en geboortedata van alle kindjes worden in houten geboortebakens bevestigd. De aanplanting is steeds een feestelijk evenement met een drankje, suikerbonen, animatie en een streep muziek. 

Sinds 2019 kregende bomen gezelschap van een vlinderkring. Deze kring van twaalf verschillende bomen met bloembollen aan hun voeten herdenkt ongeboren of overleden kinderen. Centraal in de cirkel staan er twee houten vlinders. Zo hebben alle kinderen uit de gemeente een plaatsje in het bos gekregen.

 

Rol van Kempens Landschap 

Kempens Landschap organiseert de jaarlijkse plantactie en beheert het Geboortebos. Samen met de provincie Antwerpen, de gemeente Borsbeek en de omliggende gemeentes werkt Kempens Landschap reeds meerdere jaren aan de landschappelijke inrichting van de Koude Beekvallei om zo het resterende groen dat de vallei nog rijk is veilig te stellen, landschappelijk op te waarderen en recreatief open te stellen. 

Bekijk het project Koude Beekvallei 

Diepenbeekvelde 48
2150 Borsbeek 

Kom je met de auto? Parkeer je wagen dan langs de Corluylei of de Schanslaan.