Provincie Antwerpen

Park Franciscanessen

Internationaal noviciaat

Van 1895 tot 2010 werden hier meer dan 2000 missiezusters opgeleid om te worden uitgezonden over heel de wereld. De kloostergebouwen zijn omringd door een patchwork van dreven, weilanden en bossen. Her en der stuit je op religieuze beelden. Achteraan het domein ligt de begraafplaats van de zusters. 

Langs de dreven staan infoborden met het verhaal van de zusters en het domein. Bij de begraafplaats werd ook een info-kiosk geplaatst waar je de geschiedenis van het domein terugvindt.

Wil je graag een langere wandeling maken? Bezoek dan ook het nabijgelegen Beersgat!

Rol van Kempens Landschap

Nadat het klooster de deuren sloot, kregen de gebouwen en het groendomein een nieuw leven. Kempens Landschap kocht het groendomein aan, dat nu een openbaar park is geworden. De gebouwen werden omgevormd tot een woonzorgcentrum.

Onze organisatie stelde  een landschapsbeheerplan op waarin alle beheerdoelstellingen en de visie op het domein zijn opgenomen. Ook het aanwezige erfgoed wordt niet vergeten: zo werden verschillende beelden en de Sint-Franciscusgrot hersteld. Ook de vijver rond de grot kreeg een opknapbeurt. De werken werden mogelijk gemaakt door verschillende subsidieprojecten. Het park wordt beheerd door een vaste groenploeg, stapsgewijs wordt het park verder opgewaardeerd zoals in het landschapsbeheerplan omschreven.

 

Bredabaan 737
2990 Wuustwezel

Er is een parking aan het woonzorgcentrum.

Bereken je route

Steeds toegankelijk voor wandelaars en fietsers tussen zonsopgang en zonsondergang