Provincie Antwerpen

NecsTour

NecsTour associate member

NECSTouR is een netwerk van Europese regio's voor duurzaam en concurrerend toerisme. NECSTouR ontwikkelt interregionale projecten en stimuleert samenwerking om duurzaam toerismebeheer in Europa mogelijk te maken.  

NecsTour brengt ongeveer 30 Europese toerismeregio's samen - evenals academische organisaties zoals universiteiten en onderzoeksinstituten - en vertegenwoordigers van duurzaam en verantwoord toerisme uit ongeveer 20 landen van de Europese Economische Ruimte (EER). Het doel van NecsTour is het bevorderen van concurrerend en duurzaam toerisme in Europa. Als een cruciale economische kracht draagt toerisme immers aanzienlijk bij aan duurzame werkgelegenheid in de Europese Unie. Het is bovendien een snelgroeiende sector wereldwijd met een brede impact op economische groei, werkgelegenheid en sociale ontwikkeling. NecsTour zet zich in voor de toekomst van toerisme door te streven naar een model dat zowel concurrerend als duurzaam is. 

NECSTouR voorziet een interregionale samenwerkingsstrategie gericht op vijf belangrijkste strategische benaderingen: slimme bestemmingen, sociaal-cultureel evenwicht, vaardigheden en talent, veiligheid en veerkracht, statistieken en meetbaarheid.

 

Home | NECSTouR: The Voice of European Regions for Sustainable Tourism