Provincie Antwerpen

Leader

Leader MarkAante Kempen +

Vallei van de Kleine Beek, een veerkrachtig landbouwlandschap op de rand van het dorp Wuustwezel

Via dit project willen Kempens Landschap, Regionaal Landschap de Voorkempen en het gemeentebestuur van Wuustwezel het landschap van de vallei van de Kleine Beek net buiten het centrum van Wuustwezel opwaarderen in nauwe samenwerking met de lokale landbouwers. Concreet staan volgende acties op de planning: herstellen of aanleggen van groene linten en beekgeleidende elementen zoals bomenrijen, houtkanten, rietkragen of plas- en drasbermen. Waar mogelijk worden ook acties opgezet om het landschap beter te kunnen beleven.

1/1/2021 t/m 31/06/2022

banner

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.”

Meer informatie over Beersgat in Wuustwezel

Leader Oost

Onthaasten en ontmoeten bij de 15 Kapellekens

Een plek om tot rust te komen, om de natuur intens te ervaren, om stil te staan bij verleden en heden, om te ontmoeten en te beleven. Een plek om te koesteren. Wij willen van de 15 Kapellekens deze plek maken, voor jong en oud, voor buurtbewoners of passanten, voor individuen of kleine groepen. De gemeente Mol, Stichting Kempens Landschap en de Vrienden van de 15 Kapellekens staan daarin niet alleen: het project zal worden gedragen door diverse doelgroepen. Door de omgeving te herstellen en toegankelijk te maken, door plekken te creëren zodat de betrokkenheid vergroot wordt en de historische en culturele waarde in de verf te zetten, zullen de 15 Kapellekens meer worden dan een kruisweg in het groen. Door de opwaardering wordt de site een unieke locatie, om te onthaasten, te ontmoeten, te vertoeven. Meer info over de 15 Kapellekens.

van 01/01/2022 tot 30/06/2023

met de steun van ELFPO

banner

Leader Zuid

Van akker tot bakker rondom de windmolen "In Stormen Sterk" (Lille)

De windmolen "In Stormen Sterk" in Gierle is een prachtig gerestaureerd monument dat jammer genoeg naast een kale grasvlakte gelegen is. Binnen dit Leader project zullen gemeente Lille, Kempens Landschap en Toerisme Lille deze zone extra aankleden en er onder andere een circulair nieuwbouwvolume voorzien waarin ook een bakoven komt. Samen met verschillende vrijwilligers, de buurt, school, verenigingen en landbouwers willen de partners ook een aantrekkelijke educatieve wandeling doorheen de graanvelden uitstippelen. Hierdoor leert een brede doelgroep ook via deze weg hoe het proces van graan tot brood verloopt, zowel vroeger als nu. Mensen zullen hier het platteland beleven door te doen, te ruiken, te zien en te voelen.

1/1/2021 t/m 01/06/2022

 

Leader MAK 2019

 

Afgelopen projecten