Provincie Antwerpen

Familie-avontuur met de wandelapp Vossenstreken

Familie-avontuur met de wandelapp Vossenstreken

Wandelen saai? Met de nieuwe app Vossenstreken wordt een familiewandeling plots een echt avontuur! Kempens Landschap ontwikkelde samen met Nederlandse partners Brabants Landschap en Natuurmuseum Brabant een app voor kinderen van vijf tot twaalf jaar en hun (groot)ouders: Vossenstreken. Met deze app zal je maar liefst zeventien routes kunnen volgen doorheen de mooiste gebieden van de Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. Vanaf vandaag kan je de eerste twee routes al gratis downloaden in App Store en Google Play Store.

Op ontdekking in De Merode

In Afspanning Den Eik in Laakdal start het avontuur. Download de app en neem de route ‘De Merode’, kies welke themaroute je wil wandelen en… vertrek! Onderweg maak je kennis met buitenbaas Robin, een natuurbeheerder die jouw hulp nodig heeft. Help Robin door samen leuke opdrachten uit te voeren. Tijdens de wandeling vertelt Robin welke planten en dieren je hier kan vinden. Kom ook meer te weten over de geschiedenis van het Merodegebied waardoor je wandelt.

Zeventien routes

Buitenbaas Robin neemt je niet alleen mee naar De Merode. Hij kent ook andere mooie plekjes in de Kempen en Nederlands Brabant. Schud je billen als een das, leer fluiten op een eikeldopje, speel tikkertje tussen de bomen of herken de geluiden van de gaai. Beleef de natuur met Vossenstreken! Voorkennis is niet nodig en elk gezinslid komt aan bod: voor de oudste, snelste, slimste, kleinste of meest ondernemende in het gezelschap is er een opdracht. De routes zijn met hun 3,5-5 kilometer prima te doen voor kinderen en er is altijd horeca in de buurt voor de nodige ontspanning. In alle routes komt één centraal figuurtje terug: buitenbaas Robin. Hij is een soort natuurbeheerder over alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen. Als beloning kunnen kinderen badges verdienen, die ze later kunnen inwisselen tegen leuke prijzen.

Samenwerking

De organisaties Brabants Landschap, Kempens Landschap en Natuurmuseum Brabant willen natuur en landschap dichter bij de mens brengen. Met de app Vossenstreken komen gezinnen op een leuke, spannende en leerzame wijze in contact met natuur. Vossenstreken verdiept de natuurbeleving tijdens een “gewone” wandeling. Het komende jaar worden er telkens nieuwe routes aan de app toegevoegd. De routes worden blijvend onderhouden, zodat ze ook na twee jaar nog steeds leuk zijn om te ontdekken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaanfonds, provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg, Erfgoed Brabant en Mastboom Brosens stichting.

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.vossenstrekenapp.com

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item: