Provincie Antwerpen

Maïsdoolhof is open!

Maïsdoolhof is open!

Een landbouwveld op de grens van Putte en Heist-op-den-Berg werd voor de vijfde keer getransformeerd tot een ingenieus maïsdoolhof. Gisteren konden de eerste durvers de uitgang zoeken in de zes hectare grote doolhof. Nog tot eind september is de doolhof regelmatig open voor bezoekers.

20 jaar Kempens Landschap

“Het is elke keer een uitdaging om een spannend parcours uit te stippelen” getuigt Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap. “Omdat onze landschapsorganisatie twintig jaar bestaat, hebben we hierrond een idee ontwikkeld. Je komt in de doolhof algauw in een brede en lange gang waar in totaal twintig kleinere gangen op uitkomen. Uiteraard is er maar één juiste route om de uitgang te bereiken!”

Ook deze editie werd grondig voorbereid. Nadat de architect de tekening uitgewerkt had, kon de landmeter ter plaatse het volledige parcours uitzetten met touw en stokjes. Daarna werden de gangen vrijgemaakt en kon de geplante maïs cm per cm uitgroeien tot een echte doolhof. Om het extra moeilijk te maken werd de maïs zelfs speciaal zo gezaaid dat je er niet gemakkelijk doorheen kan kijken. 

Druk bezocht openingsfeest

Gisteren werd de doolhof plechtig en feestelijk geopend. Meer dan 3.000 mensen doken de maïs in op zoek naar de juiste uitweg. Voor mensen uit de streek is de maïsdoolhof van Kempens Landschap een vaste waarde geworden. De voorbije edities trokken dan ook duizenden bezoekers aan en de interesse groeit. De eerste reacties waren alweer positief!

De gemeenten Heist-op-den-Berg en Putte steunen het initiatief. Beide burgemeesters waren gisteren aanwezig om zich samen met buurtbewoners en betrokkenen als eerste aan de zoektocht te wagen. In de namiddag was er allerlei extra animatie voor jong en oud. 

Extra zoektocht

Echte speurneuzen kunnen zich uitleven door acht verschillende dierenbakens te zoeken die tussen de maïs in de gangen verstopt zijn. Wie ze alle acht heeft gevonden, maakt kans op leuke prijzen! 

Kijk hier voor openingsuren en praktische informatie