Provincie Antwerpen

Slow Cabins: even weg van de wereld in Wuustwezel

Slow Cabins: even weg van de wereld in Wuustwezel

Onthaasten in een alleenstaand ecohutje op een geheime plek nabij huis, omringd door rust en prachtige natuur. Dat is het concept van “Slow Cabins”. Sinds kort kan je nu ook in Wuustwezel op een domein van vzw Kempens Landschap even helemaal komen onthaasten.

Vzw Kempens Landschap is eigenaar van een prachtig park- en natuurgebied in Wuustwezel. Het domein was vroeger de achtertuin van een klooster waar zusters klaargestoomd werden om op buitenlandse missie te vertrekken. Her en der stuit je op religieuze sporen van dit verleden zoals beelden of een Lourdesgrot. Blikvangers van het rustige wandelgebied zijn enkele statige dreven, weilanden en boszones.

In een rustige uithoek van het domein wordt tijdelijk een zelfvoorzienend huisje voor koppels, de ‘Time for Two’ cabin, neergepoot. Deze ecologische en verplaatsbare cabin staat garant voor een unieke ‘natuur-ervaring’ in verfijnde eenvoud. Kook je eigen potje in de keuken, steek het houtvuur aan of waag je aan outdoor barbecueën naast een sputterende fire pit. Wie wil, kan ook een slow diner met lokale producten of ontbijtmand reserveren.

Leg een rustmoment vast op www.slowcabins.be !

 

Samenwerking

Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen legt uit hoe het initiatief tot stand kwam: “Met Kempens Landschap brengen we mensen al twintig jaar in contact met natuur en landschap dichtbij huis. Even de batterijen opladen op een stille plek kan bij ons in meer dan 55 opengestelde domeinen in de provincie. Ook logeren middenin de natuur is steeds een bijzondere ervaring. In 2014, 2015 en 2016 kon je tijdens de zomer in Wuustwezel al komen pitkamperen. Het ligt dan ook voor de hand dat we de vraag van ‘Slow Cabins’ enthousiast onthaalden. Ondernemer Xavier Leclair werkte een sterk ‘low impact’ concept uit om ook tijdens de wintermaanden hier te overnachten”.

Verrassing

Er zijn – naast het domein in Wuustwezel – nog andere onthaastingslocaties in België waar je kan vergaderen of overnachten. Dit past in de visie van onthaasten, loslaten en voeling vinden met de natuur. Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap legt uit: “Deze start up van Xavier Leclair is ingepast in het model van circulair ondernemen. Niet alleen de gebruikte materialen van de cabins zijn ecologisch, ook het logistieke proces, de lokale producten en sensibilisering voor een eenvoudiger en beter leven worden meegenomen in het concept. Dit terwijl de impact op mens en milieu zo klein mogelijk is en de onthaasting zo groot mogelijk.”

Burgemeester Dieter Wouters is blij dat dit concept in Wuustwezel neerstrijkt. “We hebben het geluk hier om zowel voor een verdichte dorpskern te kunnen gaan én toch ook de open ruimte te beschermen. Het domein waar de Slow Cabin neerstrijkt is daar een treffend en prachtig voorbeeld van. De slogan van onze gemeente is ‘Ruimte om te leven’ en het lijkt wel of dit concept daar 100 % voor gemaakt is. We zijn dan ook een trotse gastheer.”

 

foto copyright Slow Cabins, Jonas Verhulst

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Park Franciscanessen
Waar?Wuustwezel

Park Franciscanessen

Wandel door de dreven van dit mooie voormalige kloosterdomein en ontdek de geschiedenis van de zusters die hier werden opgeleid.