Provincie Antwerpen

Domein Ter Speelbergen breidt uit: Kempens Landschap koopt aanpalend 8 hectare aan

Domein Ter Speelbergen breidt uit: Kempens Landschap koopt aanpalend 8 hectare aan

Stichting Kempens Landschap mag zich voortaan eigenaar noemen van de gronden in de Peredreef recht tegenover Ter Speelbergen, waar ook de kantoren van de stichting gevestigd zijn. De aankoop is goed voor zo’n 373 000 euro.

Met de gronden breidt Kempens Landschap haar terreinen van Ter Speelbergen uit met maar liefst 8 hectare of zo’n 16 voetbalvelden. De gronden liggen grotendeels op het grondgebied van de gemeente Heist-op-den-Berg. 1,4 hectare ligt op grondgebied Putte. Op een deel van de gronden organiseert de Stichting al jaar en dag haar befaamde maïsdoolhof.

Jan de Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap licht toe: “Met de aankoop van de gronden kunnen we de open ruimte nabij ter Speelbergen vrijwaren. De vrees voor aantasting ervan was reëel. Nu hebben we zelf de touwtjes in handen.”

“De aankoop is ook goed nieuws voor de perelaars in de prachtige Peredreef. Deze beeldbepalende landschapselementen moeten absoluut behouden blijven. Kempens Landschap staat garant voor het onderhoud. De toekomst van deze beroemde dreef is hiermee gegarandeerd,” vult Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, aan.

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Ter Speelbergen
Waar?putte

Ter Speelbergen

Deze hoeve werd in traditionele Kempense stijl ontworpen en gebouwd door dr. Jozef Weyns, de oprichter van Bokrijk. Sinds 2006 zijn hier de kantoren van Kempens Landschap gevestigd.