Provincie Antwerpen

De eTuktuks in Laakdal rijden uit

De eTuktuks in Laakdal rijden uit

Zoek je nog een verrassende activiteit om te doen tijdens de paasvakantie of later in de lente? Maak dan een rit door het platteland in een speciale elektrische tuktuk! De eTuktuks van Stichting Kempens Landschap en de gemeente Laakdal staan klaar om vanaf 3 april opnieuw de baan op te gaan. Voorlopig kan dit enkel met je eigen gezin.

Vakantie in eigen streek

Ook dit jaar zullen onze acht elektrisch aangedreven Tuktuks door het platteland van de Merode cruisen. De ideale activiteit om in klein gezelschap te beleven. Tine Gielis, burgemeester van Laakdal is enthousiast “Het mooie weer is reeds in aantocht en deze activiteit is perfect om de komende weken met je eigen gezin te doen. Door enkele extra maatregelen zorgen we ervoor dat alles veilig kan verlopen. Aangezien je in de eTuktuk geen afstand kan houden, is het voorlopig dus ook niet mogelijk om ook met vrienden of familieleden van buiten het gezin in één eTuktuk plaats te nemen. Uiteraard zullen we die regel aanpassen van zodra er algemene versoepelingen zijn.”

“Na een grondige evaluatie kon de verhuur dan toch opgestart worden, aangepast aan de geldende maatregelen. We zijn er ons van bewust dat dit gedurende het gehele seizoen nauw opgevolgd zal moeten worden, zoals dat ook vorig jaar het geval was. Hou daarom zeker onze website in het oog voor de meest recente informatie.”, verzekert Jan de Haes, gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap.

Kathleen Helsen, gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: “Een tocht met een eTuktuk is een ideale daguitstap weg van de drukte. Tussen 11 en 16 uur kan je op eigen tempo de mooie streek rond Laakdal verkennen. Er zijn twee routes die je ofwel langs historische plekken ofwel langs de landbouwbedrijven in de buurt brengen. Een bijgeleverde tablet met gps wijst je de weg.”.

Boek online op www.etuktuks.be!

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item: