Provincie Antwerpen

Opnieuw pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Opnieuw pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Voor de vierde zomer op rij kan je binnenkort gaan pitkamperen in domein De Notelaer in Bornem. Dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde wordt tijdens de zomermaanden omgetoverd tot een avontuurlijk verblijfplek. Deze week zijn de boekingen van start gegaan. Wie graag een nachtje hoog in de bomen wil overnachten is er best snel bij!

Boompitten op reis

In de zomers van 2014, 2015 en 2016 hingen de boompitten in het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. In 2017 verhuisden de boompitten naar domein De Notelaer in Bornem. “Het pitkamperen aan paviljoen De Notelaer was meteen een schot in de roos. Ondertussen kan je voor de vierde zomer op rij komen kamperen in dit prachtige domein. Gisteren werden de vier boompitten opgehangen, wij zijn dus alvast klaar om de eerste bezoekers te ontvangen. De boekingen zijn deze week van start gegaan en we hopen ook dit jaar weer op veel interesse te rekenen”, stelt gedeputeerde van de provincie Antwerpen Kathleen Helsen, covoorzitter van Kempens Landschap.

“Het pitkamperen maakt deel uit van het zomerprogramma van Terra Nova en is hier stilaan een vaste waarde in geworden. Terra Nova bewijst dat een leuke vakantie beleven ook in eigen land kan, we bieden verrassende activiteiten aan in heel de provincie. We zijn dan ook verheugd dat er deze zomer opnieuw avontuurlijk kan gekampeerd worden aan het paviljoen De Notelaer”, vult gedeputeerde voor Toerisme van de provincie Antwerpen Jan De Haes, tevens covoorzitter van Kempens Landschap, aan.

Een unieke kampeerervaring hoog in de bomen

Kamperen in een boompit is een unieke ervaring. Je slaapt midden in de natuur op zo’n 2 meter hoogte. De tenten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Elke pit biedt onderdak aan maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Met een laddertje klim je naar de ingang van de tent. Je nestelt je gezellig in een pit en geniet door de ramen van het prachtige uitzicht. ’s Avonds kan je zelf barbecueën of een kampvuur maken. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt voor je klaar.

Een achttiende-eeuws erfgoedpareltje

Ook wie niet komt pitkamperen, is welkom om gratis het markante paviljoen De Notelaer te bezoeken, dat tijdens de zomermaanden alle dagen geopend is van 14u tot 18u. Je kan er bovendien genieten van een lekker drankje op het tuinterras, midden in de natuur.