Provincie Antwerpen

Pitkamperen op domein De Notelaer

Pitkamperen op domein De Notelaer

Van de zomer kan je in de provincie Antwerpen voor het vierde jaar op rij gaan pitkamperen met Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie. De voorbije dagen zijn Kempens Landschap, de gemeente Bornem en kunstenaar Dré Wapenaar druk in de weer geweest om vier boompitten op te hangen vlakbij het paviljoen De Notelaer. Dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde wordt deze zomer het kampeerterrein van vele avontuurlijke bezoekers.


Boompitten op reis

Het pitkamperen is gestart als een LEADER-project van vzw Kempens Landschap en vzw ’t Pleckske. De voorbije drie zomers hingen de boompitten op het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. Meer dan 2.000 kampeerders brachten daar een nachtje door hoog in de bomen. Dit jaar zijn de boompitten verhuisd naar domein De Notelaer in Bornem. Vanaf vandaag kan je deze hangende kunstwerken bewonderen naast de vijver voor het paviljoen.

“Het is mooi om te zien dat een goed project als dit stilaan een duurzaam karakter krijgt,” verduidelijkt Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde voor Plattelandsbeleid. “Dit initiatief is gestart in de Noorderkempen, maar zwermt nu uit naar Klein-Brabant en wie weet volgen er de komende jaren nog andere delen van de provincie. Kempens Landschap heeft genoeg prachtige locaties om een unieke kampeerervaring te garanderen.” 

Een unieke beleving

Kamperen in een boompit is ongetwijfeld een unieke ervaring! De boompitten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Elke pit biedt onderdak aan twee volwassenen en twee kinderen. Langs een laddertje klim je naar de ingang van de tent, binnen in de tent kan je vanop zo’n 3 meter hoogte genieten van het prachtige uitzicht. ’s Avonds kan je gezellig barbecueën of een kampvuur maken in de bivakzone. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt voor je klaar.

Zelf overnachten?

Een overnachting in een boompit boeken kan op de website van Terra Nova (www.terranova.be). Terra Nova biedt elke zomer bijzondere activiteiten aan in de provincie Antwerpen. Kamperen kan dagelijks vanaf vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september. De deelnameprijs varieert van 80 euro (1 ontbijt) tot 110 euro (4 ontbijten). Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Het pitkamperen is stilaan een vaste waarde geworden in het zomerprogramma van Terra Nova. Het is een leuke manier om onze provincie op een heel andere manier te leren kennen en vlakbij huis toch even helemaal weg te zijn” vertelt Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde voor Terra Nova.

 

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

De Notelaer
Waar?Bornem

De Notelaer

Ontdek dit markante gebouw op een idyllische plek naast de Schelde in Hingene!