Provincie Antwerpen

Gidsen gezocht voor Kasteel Zellaer!

Gidsen gezocht voor Kasteel Zellaer!

Op 12 september 2017 nam Kempens Landschap kasteeldomein Zellaer in erfpacht voor 54 jaar. In dezelfde akte werd de gemeente Bonheiden eigenaar van 20% van het domein. Beide partners zullen samen het domein beheren, openstellen en een duurzame herbestemming realiseren in de gebouwen. Om de verwachtte stroom van bezoekers te kunnen opvangen zoeken zij nu enthousiaste vrijwilligers om als Kasteelgids het domein mee om te vormen tot een toplocatie in de streek!

Op zondag 20 mei 2018 wordt Kasteel Zellaer de eerste keer opengesteld voor het publiek met een groots kasteelfeest. Op die datum zal er ook meer informatie worden bekend gemaakt over de mogelijke herbestemming van de gebouwen. Families, schoolkinderen, fietsers, wandelaars en groepen zullen het kasteel binnenkort dan ook kunnen bezoeken.

Om deze mensen te begeleiden tijdens hun bezoek zijn Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Bonheiden op zoek naar gidsen. Ben je geïnteresseerd om als gids samen met ons het Kasteeldomein van Zellaer uit te bouwen tot een toplocatie in de streek? Kom dan zeker eens luisteren op de vrijblijvende informatieavond op donderdag 29 maart 2018 om 19u in de Schepenzaal in het gemeentehuis van Bonheiden. We geven je daar graag alle informatie en beantwoorden al jouw vragen. Geen voorkennis vereist! Iedereen welkom!

Kempens Landschap en het gemeentebestuur roepen de bevolking ook op om het ons te laten weten als je beschikt over fotomateriaal uit de oude doos of historische informatie over domein Zellaer, zodat de geschiedenis van het domein zo goed mogelijk in woord en beeld kan worden gebracht!

Waar en wanneer:
Gemeentehuis Bonheiden - Schepenzaal

Jacques Morrensplein 10

2820 Bonheiden    

Donderdag 29 maart om 19u

Meer info:

Bel, mail of stuur een brief met je gegevens naar:

KasteelZellaer@Bonheiden.be

Kempens Landschap, T.a.v. Karolien Horckmans, Peredreef 5, 2580 Putte

Tel.: 015 22 82 34

www.bonheiden.be/Kasteel-Zellaer

www.kempenslandschap.be

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Kasteeldomein Zellaer
Waar?Bonheiden

Kasteeldomein Zellaer

Wandel door het historisch park of volg eens een rondleiding in het neogotisch kasteel Zellaer