Provincie Antwerpen

Pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Deze zomer laat vzw Kempens Landschap je op domein De Notelaer in Bornem weer avontuurlijk pitkamperen met Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie. Gisteren zijn daarvoor vier boompitten opgehangen vlakbij het paviljoen. Voor de tweede zomer op rij wordt dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde omgetoverd tot een avontuurlijk kampeerterrein. Nu is het enkel nog wachten op de eerste gasten!

Boompitten op reis

Het pitkamperen is het resultaat van een LEADER project ingediend door vzw Kempens Landschap en vzw ’t Pleckske. Sinds 2014 kan je in een boompit overnachten. De eerste drie zomers kon dat op het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel.

Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap vertelt: “Het pitkamperen verhuisde vorige zomer naar domein De Notelaer en was meteen een schot in de roos, maar liefst 779 kampeerders brachten hier een nachtje hoog in de bomen door. De tenten werden gisteren opnieuw opgehangen. Op 29 juni worden de eerste kampeerders verwacht. Wie vorig jaar zijn kans heeft gemist, moet er snel bij zijn want ook dit jaar loopt het storm voor de pitten.”

Een unieke beleving

Kamperen in een boompit is een unieke ervaring! Je slaapt midden in de natuur op zo’n 3 meter hoogte. De tenten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. In een pit slaap je met maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Met een laddertje klim je naar de ingang van de tent. Nestel je gezellig in een pit en geniet door de ramen van het prachtige uitzicht. ’s Avonds kan je zelf barbecueën of een kampvuur maken. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt klaar.

“Het pitkamperen is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Terra Nova. Doordat de boompitten rondtrekken, leer je heel de provincie Antwerpen op een unieke manier kennen. Zo brachten de boompitten ons al van de Noorderkempen naar Klein-Brabant en wie weet waar ze volgend jaar naartoe gaan? Er zijn nog heel wat bijzondere plekken te ontdekken!” vertelt Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap.

Markant paviljoen

Minder avontuurlijke bezoekers zijn uiteraard nog altijd welkom om gratis het mooie paviljoen De Notelaer te bezoeken. Zo kan je de boomtenten toch nog langs de buitenkant bewonderen. Het paviljoen is een prachtige plek bij de Schelde en een geliefde stopplaats voor wandelaars en fietsers.

 

Boek een pit op www.terranova.be 

plan je bezoek aan De Notelaer op www.notelaer.be

 

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

De Notelaer
Waar?Bornem

De Notelaer

Ontdek dit markante gebouw op een idyllische plek naast de Schelde in Hingene!