Provincie Antwerpen

Hof ter Linden in Edegem verwelkomt magische barbecuebubbels

Hof ter Linden in Edegem verwelkomt magische barbecuebubbels

Het culinaire concept Bubble BQ strijkt neer op het kasteeldomein van Hof ter Linden in Edegem. Van 16 december tot en met 14 januari kan je op het domein “barbecueën” in 15 transparante bubbels met uitzicht op het prachtig verlichte kasteel.

Voor het tweede jaar op rij vormt een domein van Stichting Kempens Landschap het decor voor Bubble BQ. Kasteeldomein Hof ter Laken in Heist-op-den-Berg wordt deze keer ingeruild voor Hof ter Linden in Edegem. Van half december tot midden januari kunnen liefhebbers daar een plekje reserveren in een doorzichtige, verwarmde bubbel. De zogenaamde ‘dining domes’ bieden plaats aan een gezelschap van 2 tot 6 personen. Iedere bubbel is voorzien van een grill die je zelf kan bedienen. Cateraar Smaakmakers zorgt voor het vlees en de bijgerechten. 

Verrassende culinaire beleving
Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “We zijn verheugd dat onze unieke erfgoedsites mensen dichter bij elkaar brengen. Deze samenwerking brengt niet alleen een verrassende culinaire beleving naar het domein, maar benadrukt ook de veelzijdigheid en gastvrijheid van ons historisch erfgoed.”

“Hof ter Linden wordt voor de gelegenheid versierd met vele kerstlichtjes”, vult Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, aan. “Sinds 2012 is onze organisatie eigenaar van het kasteeldomein samen met de gemeente Edegem. Stichting Kempens Landschap profileert zich als sterke (erfgoed)partner en dat is ook de organisatie van Bubble BQ niet ontgaan.”

Erfgoed in de kijker
Koen Metsu, burgemeester van Edegem, sluit af: “Als gemeente zijn we trots om het Bubble BQ-concept te verwelkomen op het feeërieke kasteeldomein van Hof ter Linden. Stichting Kempens Landschap en Edegem zien deze samenwerking als een kans om het publiek kennis te laten maken met het rijke erfgoed van Hof ter Linden op een eigentijdse en smaakvolle manier. We kijken uit naar een maand vol gastronomisch plezier en heten iedereen van harte welkom om de magie van Bubble BQ in onze gemeente te ervaren.”  


Praktische info

Wanneer:
16 december t.e.m. 14 januari

Waar:
Hof ter Linden. Drie Eikenstraat 1-5, 2650 Edegem

Meer info:
www.bubblebq.be

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Hof ter Linden
Waar?Edegem

Hof ter Linden

Ontdek dit statige neoclassicistisch kasteel met koetshuizen en wandel door het grote bijhorende landschapspark.