Provincie Antwerpen

Spannend wandelen met de Vossenstrekenapp

Spannend wandelen met de Vossenstrekenapp

Wandelen is het voorbije jaar spectaculair populairder geworden. Terecht! En het kan nog leuker. Neem je gezin mee op pad met de gratis wandelapp Vossenstreken. Verken erfgoedparels en groene plekken in je omgeving. Onderweg vertelt buitenbaas Robin geheimen over het landschap en kan je badges verdienen door korte gekke opdrachten te doen. De routes van ongeveer 3,5 kilometer zijn ideaal voor families.

Trek naar buiten en leer van alles over bomen, kriebelbeestjes of vogels. Onderweg pik je ook wat lokale geschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke wandelapp voor de hele familie met verrassende routes. Voorkennis over de natuur is niet nodig: iedereen kan meedoen. Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren...

Op pad met Robin

Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, legt uit: “Voor de ontwikkeling van de app werkte Kempens Landschap samen met de Nederlandse partners Natuurmuseum Brabant en Brabants Landschap. Vossenstreken wil gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en er komen er dit jaar nog bij. In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij wel wat hulp kan gebruiken. Normaal gezien willen we met de app mensen overtuigen om de landsgrens over te steken en mooie gebieden te ontdekken in Noord-Brabant. Dat is momenteel uiteraard even niet mogelijk, maar ook dichter bij huis kan je op ontdekking gaan met de app.”


Nieuwe route in Hof ter Linden!

Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap licht toe: “Vandaag lanceren we een gloednieuwe route in het kasteeldomein van Hof ter Linden in Edegem. Stichting Kempens Landschap beheert dit mooie domein samen met het lokaal bestuur Edegem en het Agentschap voor Natuur en Bos. Kies om ondergedompeld te worden in de wereld van veteraanbomen, verborgen dieren of historisch Hof ter Linden en vertrek. Buitenbaas Robin gidst je gezelschap door het domein en leert hen al spelenderwijs meer over de natuur en het erfgoed op Hof ter Linden. Ook de andere routes in de Merode, Wortel- en Merksplas-Kolonie, Gestel of domein Zellaer kan je uiteraard verkennen!”

Wie de gratis app downloadt, kan meteen een route kiezen. Ter plekke is er de keuze uit verschillende thema’s die uniek zijn voor het gebied: ijsvogels bijvoorbeeld, of vleermuizen, of soldaten. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders. Alle routes zijn op maat van kinderen gemaakt en duren ongeveer een uur.

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Hof ter Linden
Waar?Edegem

Hof ter Linden

Ontdek dit statige neoclassicistisch kasteel met koetshuizen en wandel door het grote bijhorende landschapspark.