Provincie Antwerpen

Boompitten keren terug naar domein Franciscanessen Wuustwezel

Boompitten keren terug naar domein Franciscanessen Wuustwezel

Op het domein van de Franciscanessen in Wuustwezel kan je deze zomer iemand letterlijk de boom in wensen. In juli en augustus kunnen avonturiers op drie meter hoogte in een boompit slapen. De druppelvormige tenten zijn een initiatief van Stichting Kempens Landschap, de gemeente Wuustwezel en Terra Nova. 

 

Zeven jaar is het ondertussen geleden dat de boompitten het domein van de Franciscanessen in Wuustwezel aandeden. Dit jaar zijn ze terug van weggeweest en zijn ze zelfs uitgebreid. In plaats van 4 zullen er nu 6 tenten aan de bomen in de statige toegangsdreef hangen.


Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “De boompitten zijn steevast dé succesactiviteit van Terra Nova. Daarom hebben we beslist om twee extra tenten te voorzien. Zo krijgen meer mensen de kans om van deze back to basics ervaring te genieten. Gasten keren terug naar de natuur en logeren tegelijkertijd in een kunstwerk. De pitten zijn namelijk een ontwerp van kunstenaar Dré Wapenaar.”

 

“Die combinatie maakt de beleving zo uniek en gegeerd. De pitten gaan al heel wat jaren mee en zijn ooit in 2014 gestart. Dat ze na al die jaren nog steeds een succes zijn, bewijst dat onze formule goed zit: een mooie omgeving en een unieke ervaring”, vult Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, aan.

 sigridspinnox-18

Een pit with a view

In een pit kan je slapen met twee volwassenen en twee kinderen. Je klimt langs een laddertje naar boven, want de pitten hangen op zo’n drie meter hoogte. ’s Avonds kan je gezellig barbecueën en nakeuvelen in het speciaal ingerichte kampdorp. ’s Morgens staat het ontbijt voor je klaar.

Terug thuis

Dieter Wouters, burgemeester van Wuustwezel is blij dat de pitten opnieuw naar hun plek van oorsprong komen: “Het is een beetje zoals de verloren zoon of dochter die terugkeert. De boompitten vragen wel wat extra werk van onze mensen, maar tegelijkertijd is het een unieke manier om het park en de omgeving in de kijker te zetten. We kunnen bovendien via Toerisme Wuustwezel rekenen op een gemotiveerd team van vrijwilligers om de gasten van de boompitten een onvergetelijk verblijf te bezorgen.”

 

Zelf overnachten?

Een overnachting in een boompit boeken, doe je op www.terranova.be. Terra Nova biedt elke zomer bijzondere activiteiten aan in de provincie Antwerpen. Kamperen kan dagelijks van 1 juli tot en met 31 augustus. Je kan een tent boeken vanaf 105 euro.

 

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

Park Franciscanessen
Waar?Wuustwezel

Park Franciscanessen

Wandel door de dreven van dit mooie voormalige kloosterdomein en ontdek de geschiedenis van de zusters die hier werden opgeleid.