Provincie Antwerpen

Maïsdoolhof Stichting Kempens Landschap valt letterlijk in het water

Maïsdoolhof Stichting Kempens Landschap valt letterlijk in het water

Het maïsdoolhof van Stichting Kempens Landschap in Beerzel, deelgemeente van Putte, is afgelast. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen maanden was het onmogelijk om het zes hectare grote doolhof tijdig in te zaaien. Daarom werd beslist om het succesvolle evenement – dat normaal gezien vanaf 3 augustus zou starten – te annuleren.

Al voor de achtste keer zou Stichting Kempens Landschap het nabijgelegen landbouwveld in de Peredreef omvormen tot een gigantisch maïsdoolhof. Dat evenement staat om de twee jaar garant voor complete desoriëntatie. Moeder Natuur gooide helaas roet in het eten. De aanhoudende regenval van de afgelopen maanden heeft ertoe geleid dat het veld te lang onbewerkbaar bleef. De maïs kon - ondanks uitgebreide inspanningen - niet op tijd ingezaaid worden.

Stichting Kempens Landschap is vastbesloten om in de zomer van 2025 terug te keren. “We blijven ons inzetten om er volgend jaar een unieke en avontuurlijke ervaring van te maken. We kijken nu al uit naar een succesvolle – én zonnige –  editie in 2025”, vertelt directeur Philippe De Backer. “Voor welk thema we volgend jaar kiezen? Dat blijft nog even een verrassing”, aldus De Backer.