Provincie Antwerpen

Weer pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Weer pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Voor de vijfde zomer op rij kan je gaan pitkamperen in domein De Notelaer in Bornem. Kempens Landschap en De Notelaer toveren dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde opnieuw om tot een avontuurlijk kampeerterrein. Wie graag een nachtje hoog in de bomen wil overnachten in één van de vier boomtenten is er best snel bij: boeken kan vanaf nu!

Hangende kunstwerken

De tenten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Sinds 2014 bieden ze tijdens de zomermaanden onderdak aan avontuurlijke kampeerders. Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap: “Sinds 2017 duiken de tenten elke zomer op bij De Notelaer in Bornem. Genesteld tegen de Scheldedijk bezorgden ze al honderden mensen een onvergetelijke kampeerervaring. Bij deze kleinschalige activiteit worden alle coronamaatregelen in acht genomen. We vragen uiteraard ook aan de deelnemers om dat te doen, zodat iedereen veilig kan genieten van dit originele avontuur dichtbij huis.”

Terra Nova

“Terra Nova van provincie Antwerpen staat voor verrassende, avontuurlijke en betaalbare zomeractiviteiten dicht bij huis.”, vult Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, aan. “Pitkamperen is een vaste waarde in het aanbod van Terra Nova geworden. Het is dan ook een fantastische ervaring: je slaapt midden in de natuur op zo’n drie meter hoogte. Elke pit biedt onderdak aan maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Met een laddertje klim je naar de ingang van de tent. ’s Avonds kan je zelf barbecueën of een kampvuur maken. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt klaar.”

Een achttiende-eeuws erfgoedpareltje

Ook wie niet komt pitkamperen, is welkom om gratis het markante paviljoen De Notelaer te bezoeken. Je kan er bovendien genieten van een lekker drankje op het tuinterras, midden in de natuur.

Domeinen gelinkt aan dit nieuws-item:

De Notelaer
Waar?Bornem

De Notelaer

Ontdek dit markante gebouw op een idyllische plek naast de Schelde in Hingene!