Provincie Antwerpen

Op Stap met de Kiekeboes in Wuustwezel

Op Stap met de Kiekeboes in Wuustwezel

De Kiekeboes zijn 45 jaar jong en dat vieren ze op het Kloosterdomein van de Zusters Franciscanessen in Wuustwezel met een originele wedstrijd. Stichting Kempens Landschap, die dit jaar zelf 25 kaarsjes uitblaast, stelt haar domein hiervoor graag ter beschikking. Samen met Standaard Uitgeverij en A World of Fun is een familiewandeling uitgewerkt met een exclusief de Kiekeboes-verhaal.

 

Na 45 jaar van doldwaze avonturen heeft Marcel Kiekeboe te kampen met een burn-out. Op aanraden van de dokter doet hij het rustig aan en gaat hij elke dag wandelen. Voor die wandeling kiest hij het voormalig kloosterdomein van de Franciscanessen in Wuustwezel uit.

 

We zijn vereerd dat een icoon van onze stripcultuur één van onze domeinen uitkiest om tot rust te komen”, lacht Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap. “Met Stichting Kempens Landschap zetten we ons al 25 jaar in voor ons cultureel en landschappelijk erfgoed. Na 45 jaar zijn de Kiekeboes ook al stevig in dat erfgoed geworteld. Deze samenwerking was voor ons dan ook vanzelfsprekend. En dat we dankzij de Kiekeboes een breder publiek aanspreken en dus meer mensen het domein komen ontdekken is mooi meegenomen.”

 

De Stichting werkte samen met A World of Fun en Standaard Uitgeverij een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer uit. Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “Er staan 21 wedstrijdborden verspreid over het domein. Via de uitgestippelde route ontrafelen de deelnemers aan de wandeling niet alleen het mysterie van dit exclusieve de Kiekeboes-verhaal, ze ontdekken ook het natuurdomein van de Franciscanessen aan de hand van verschillende tips.”

 

Groot gelijk

Ook burgemeester van Wuustwezel, Dieter Wouters, is blij met de komst van de beroemde stripfamilie: “Marcel Kiekeboe heeft groot gelijk dat hij dit voormalige kloosterdomein uitkiest om te ontspannen. In het gevarieerde landschap van dreven, weilanden en bossen stuit je onder meer op religieuze beelden, grotten en een mooie vijver die weer helemaal in ere is hersteld. Ik ben ervan overtuigd dat het domein de Kiekeboes-fans zal kunnen bekoren.”

 

Het wedstrijdformulier kan je downloaden op onze site of ophalen bij toersime Wuustwezel of het Sociaal Huis aan het begin van de wandeling.