Provincie Antwerpen

Wortel- en Merksplas-Kolonie opgenomen in de ‘Landscape Award Alliance of the Council of Europe’

Wortel- en Merksplas-Kolonie opgenomen in de ‘Landscape Award Alliance of the Council of Europe’

Het comité van de viceministers van de Raad van Europa reikte deze prestigieuze award nog maar voor de zesde keer uit. In totaal werden 23 nationaal geselecteerde projecten beoordeeld. Het winnende Zwitserse project is een landschapspark waarin de rivier Aire op natuurlijke wijze opnieuw in het landschap werd geïntegreerd.

Begin 2019 werd bekend dat het agentschap Onroerend Erfgoed het door Kempens Landschap ingediende project over Wortel- en Merksplas-Kolonie had geselecteerd als Belgische kandidaat voor de Europese prijs. De Vlaamse jury loofde Kempens Landschap daarbij om haar integrale benadering van de landschapszorg. In totaal dienden 23 landschapsprojecten uit heel Europa zich aan. Door aan deze wedstrijd deel te nemen is het Kolonie-project toegetreden tot de ‘Landscape Award Alliance of the Council of Europe’. Hiermee draagt Kempens Landschap het belang van landschapszorg mee uit en worden Wortel- en Merksplas-Kolonie in een databank met inspirerende voorbeelden opgenomen.

Bezoek Wortel- en Merksplas-Kolonie!
Een bezoek aan één van de Koloniën is tijdens elk seizoen de moeite. Zoek de rust en de natuur op in het stille Wortel-Kolonie of verken de monumentale Grote Hoeve in Merksplas. Wie alles te weten wil komen over het bijzondere verleden van deze plek kan van dinsdag tot en met zondag gratis terecht in het interactieve Bezoekerscentrum Kolonie 5-7. Op www.kolonie57.be vind je alle praktische info en inspiratie om te voet of met de fiets het gebied te verkennen, al dan niet met een gratis wandelapp om je de weg te wijzen.

(copryright foto: Wim Verschraegen)